Україна

Розвідка Британії прогнозує посилення наступу РФ на Луганщині


Розвідка Британії прогнозує посилення наступу РФ на Луганщині

Існує реальна можливість, що Росія збільшить інтенсивність атак на напрямку Куп’янськ-Лиман протягом наступних двох місяців.

У найближчі два місяці армія РФ, імовірно, збільшить інтенсивність наступу на напрямку Куп’янськ-Лиман з метою створення буферної зони навколо Луганської області. Про це 26 серпня повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

Зазначається, що на тлі поступового просування ЗСУ на півдні Росія спробує відновити ініціативу, повернувшись до наступу, і Куп’янськ-Лиман – один із потенційних напрямків для цього.

“Існує реальна можливість, що Росія збільшить інтенсивність своїх наступальних зусиль на напрямку Куп’янськ-Лиман протягом наступних двох місяців, ймовірно, з метою просування на захід до річки Оскіл і створення буферної зони навколо Луганської області”, – йдеться в щоденному огляді британської розвідки.

Військові додали, що український контрнаступ спричинив тиск на російські сили в Бахмуті та на півдні України, однак Західне угруповання військ РФ продовжує дрібномасштабні атаки на ділянці Куп’янськ-Лиман.

Раніше повідомлялося, що росіяни вже три доби майже безперервно намагаються рухатися в бік Новоєгорівки на Луганщині. Також вони активізувалися в районі Білогорівки.

Окупанти нарощують присутність у Луганській області – ОВА

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button