Україна

Розвідка Британії назвала методику наступу РФ


Розвідка Британії назвала методику наступу РФ

Росія через брак боєприпасів робить ставку на атаках піхоти із меншим застосуванням кількості артилерії.

Останні дані з фронту України свідчать про збільшення ближніх боїв. Причина в тому, що командування армії РФ продовжує наполягати на наступі, який переважно складається з піхоти і з меншою кількістю артилерії. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

За даними британських розвідників, наприкінці лютого 2023 року російські мобілізовані резервісти отримали наказ штурмувати український бетонний опорний пункт. З озброєнь вони мали лише “вогнепальну зброю” і лопати”.

 

У повідомленні розвідки Британії вказується, що “лопати”, ймовірно, є знаряддям для окопів, що використовуються для рукопашного бою. Один із російських резервістів стверджував, що не був готовий до бою “ні фізично, ні психологічно”.

“Смертоносність стандартної малої піхотної лопати МПЛ-50 особливо міфологізована в Росії. Відтоді як він був розроблений в 1869 році, він мало змінився, його подальше використання як зброю підкреслює жорстокі та низькотехнологічні бойові дії, які стали характерними для більшої частини війни” , – пояснюють розвідники Великої Британії.

Водночас, згідно з останніми даними, на полі бою фіксують збільшення ближніх боїв.

“Ймовірно, це результат того, що російське командування продовжує наполягати на наступальних діях, які переважно складаються з піхоти, з меншою підтримкою артилерійського вогню, оскільки Росії не вистачає боєприпасів”, – підсумували у розвідці.

Раніше Генштаб ЗСУ повідомив, що РФ втрачає контроль над “козацькими батальйонами”. Під Вугледаром ворожий козачий батальйон “Степ/Тигр” почав ігнорувати взаємодію з російською армією.


Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button