Україна

Розстрілювали цивільних: двоє росіян заочно отримали довічні вироки


Розстрілювали цивільних: двоє росіян заочно отримали довічні вироки

Командир танкового взводу ЗС РФ та його підлеглий – командир танку в селі Ольшана Прилуцького району розстріляли два цивільні автомобілі, які не становили для них жодної загрози. Загинули четверо людей.

За умисне вбивство чотирьох цивільних українців до довічного позбавлення волі заочно засуджено двох російських військових. Про це в середу, 27 березня, повідомили в Офісі генерального прокурора України.

“Прокурор у суді довів, що в березні 2022 року командир танкового взводу ЗС РФ та його підлеглий – командир танку, перебуваючи в селі Ольшана Прилуцького району, з автоматичної зброї розстріляли два цивільні автомобілі, які не становили для них жодної загрози. В одному з них двоє чоловіків везли хліб та продукти харчування жителям Ічнянської ОТГ, а в іншому – два жителя Ічні їхали до лікарні в місто Прилуки. Водії та пасажири загинули на місці”, – йдеться в повідомленні.

Російських військових визнано винними в порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами.

Раніше повідомлялося, що прокуратура Німеччини встановила росіян, причетних до обстрілів Гостомеля.

“Це була дорога жаху”. 3 історії евакуації з передмістя Києва

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button