Україна

Розстріли мирних у Бучі: встановлено ще сімох військових РФ


Розстріли мирних у Бучі: встановлено ще сімох військових РФ

Встановлено, що військовослужбовці РФ брали участь у розстрілі чотирьох мирних жителів у березні 2022 року. Тіла жертв знайшли після деокупації міста

Прокуратура ідентифікувала та висунула підозру ще сімом російським військовослужбовцям, які скоїли воєнні злочини під час окупації Бучі на Київщині. Їх звинувачують у порушенні законів і звичаїв війни, зокрема у навмисних вбивствах мирного населення. Про це інформує Офіс Генпрокурора у середу, 10 липня.

Серед підозрюваних зокрема військовослужбовці 234-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії. Троє належали до командного складу, ще четверо займали рядові посади. Вік військових — від 19 до 29 років.

Вони брали участь у розстрілі чотирьох мирних жителів у березні 2022 року. Тіла жертв були знайдені після звільнення міста, всі вони були цивільними та не брали безпосередньої участі у військових діях.

Справу шести підозрюваних вже передано до суду. Прокурори та слідчі продовжують розслідування, зосереджуючи увагу на виявленні всіх причетних до масових вбивств.

У межах розслідування проведено понад 2000 допитів потерпілих і свідків, 500 судових експертиз, 400 оглядів місць подій, 120 слідчих експериментів та 130 упізнань осіб.

Буча перебувала під окупацією 33 дні, за цей час було встановлено понад 1200 воєнних злочинів.

Нагадаємо, співробітники органів військової контррозвідки ФСБ затримали командира 83-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади Артема Городилова, причетного до вбивств мирних жителів Бучі.

РФ обурилася візитом делегації Вірменії до Бучі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button