Україна

Розстріл військових у Дніпрі – одного постраждалого виписали з лікарні – 1News


МВС України

Ще четверо поранений залишаються у лікарні

У Дніпрі виписали з лікарні одного постраждалого внаслідок стрілянини, у вчиненні якої підозрюють Артема Рябчука. Про це заявив в.о. командувача Нацгвардії Юрій Лебідь, повідомляє “УНІАН”.

Ще четверо поранений залишаються у лікарні. Їх життю нічого не загрожує. 

Він також повідомив, що 13 осіб, що входили до складу вахти, проходять реабілітацію в медичному центрі Національної гвардії “Нові Санжари”.

“Щодо сімей загиблих військовослужбовців, то після спеціального розслідування, яке проводиться у Нацгвардії, вони отримають передбачені законом виплати”, – сказав Юрій Лебідь.

1News за темою: На Херсонщині поховали трьох нацгвардійців, які загинули під час стрілянини у Дніпрі

Раніше ми розповідали, що адвокат Артема Рябчука вимагає визнати солдата потерпілим, адже той шкодує про скоєне. Адвокат додав, що хід справи повинна змінити інформація про порушення у військовій частині 3021, про які Рябчук розповів слідчим. Він вимагає відкрити нову справу за статтями про порушення статутних правил взаємовідносин між військовими, дезертирство, недбале ставлення до військової служби та перевищення службових повноважень. 

Нагадаємо, вночі 27 січня на території Південного машинобудівного заводу “Південмаш” нацгвардієць розстріляв караул військовослужбовців НГУ, 5 загинули і 5 отримали поранення. 

Згодом стало відомо, що у Дніпрі правоохоронці затримали 21-річного військового Національної гвардії Артема Рябчука, який розстріляв п’ятьох людей: чотирьох товаришів по службі й одну цивільну жінку.

Додамо, у Дніпрі за фактом обстрілу нацгвардійців правоохоронці відкрили кримінальну справу за статтею “Умисне вбивство”. 


Джерело

Back to top button