Україна

Розстріл полонених бійців ЗСУ: розпочато розслідування


Розстріл полонених бійців ЗСУ: розпочато розслідування

Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.


Російські військові жорстоко розстріляли двох українських полонених ЗСУ біля Роботиного на Запорізькому напрямку. За цим фактом розпочато провадження. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в середу, 10 липня.
 
“Країна-терорист Росія продовжує демонструвати повну зневагу до закону та базової людської моралі. Ще один доказ цього – відео вбивства російськими військовими двох полонених українських бійців. На записі чітко видно, що захисники України склали зброю та не чинили жодного опору. Окупанти ж цинічно розстрілюють беззбройних людей”, – заявив генпрокурор Андрій Костін.
 
Розпочато кримінальне провадження щодо порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. За даними слідства, злочин вчинено у червні поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області.

Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.
 
Нагадаємо, сьогодні в мережі було поширено відеозапис розстрілу російськими військовими двох українських захисників, взятих у полон.

Раніше правоохоронці розпочали розслідування за фактом вбивства росіянами беззбройних українських військовополонених поблизу села Кліщіївка Донецької області.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − 3 =

Back to top button