Україна

Розроблено IT-рішення щодо поставок харчування військовим частинам


Розроблено IT-рішення щодо поставок харчування військовим частинам

Однією з відмінностей нового підходу до забезпечення ЗСУ харчуванням є розподіл ролей у межах системи постачання.

Міноборони повідомило, що державне підприємство “Державний оператор тилу” (ДОТ) розробило IT-рішення для подання заявок на постачання продуктів харчування військовим частинам, основною метою якого є автоматизація процесів.

“У держпідприємстві розповіли, що однією з відмінностей нового підходу до забезпечення ЗСУ харчуванням є розподіл ролей у межах системи постачання. Якщо раніше військові частини напряму комунікували з постачальниками щодо замовлення, то зараз цю функцію забере на себе ДОТ”, – йдеться у повідомленні.

Передбачається, що військові частини формуватимуть заявки на постачання продуктів харчування за місяць і уточнюватимуть їх за тиждень до постачання. Заявки надходитимуть ДОТ через автоматизовану IT-систему. ДОТ агрегує заявки, визначить переліки та обсяги для постачання в розрізі регіонів, після чого розподілить заявки між постачальниками.

У МО зазначають, що такий підхід дасть змогу накопичувати об’єктивні дані щодо обсягів замовлення в розрізі військових частин, підвищить прозорість і підзвітність процесу, а також мінімізує потенційні корупційні ризики.

Раніше повідомлялося, що Державний оператор тилу (ДОТ) Міноборони України до літнього сезону розробить рекомендовані меню для Збройних сил України.

 

Нагадаємо, минулого року ЗМІ опублікували матеріал про закупівлі продуктів для військовослужбовців за цінами, завищеними вдвічі-втричі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button