Україна

Розпочався процес обговорення нової програми МВФ після завершення Stand-By в червні 2022 року – 1News

МВФ


Фото з відкритих джерел

У червні 2022 року завершується Stand-By

У Національному банку України впевнені в необхідності співпраці з Міжнародним валютним фондом. Вже розпочався процес обговорення нової програми після завершення Stand-By в червні 2022 року. Про це заявив заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук в інтерв’ю виданню ZN.UA.

“Наш базовий сценарій – це нова програма після завершення програми Stand-By”, – сказав він.

При цьому заступник голови НБУ Юрій Гелетій відзначив активний процес співпраці з колегами з МВФ.

“Є ряд питань, що знаходяться в зоні нашої відповідальності. Насамперед у поточних умовах це проведення монетарної політики, спрямованої на досягнення інфляційної мети 5%”,- сказав він.

За його словами, НБУ також займається практичною реалізацією положень закону №1587-IX, прийнятого в червні минулого року, в частині посилення вимог до капіталу, ліцензування, корпоративного управління. Зараз разом з іншими стейкхолдерами, Кабміном, правоохоронними органами НБУ розробляє стратегію повернення активів збанкрутілих банків. Затвердження цього документа є структурним маяком.

“Ми фіналізуємо драфт і незабаром почнемо практичну дискусію вже по тексту з МВФ”, – сказав Гелетій.

1News за темою: Припинення співпраці з МВФ: Скаршевський оприлюднив дату, коли це можливо

Нагадаємо, раніше міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що місія Міжнародного валютного фонду найближчим часом повинна почати роботу в Україні. Програма передбачає виділення Україні 2,2 млрд доларів.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button