Україна

Розпочалося будівництво першої черги Національного меморіального кладовища


Розпочалося будівництво першої черги Національного меморіального кладовища

У листопаді мають розпочатися перші поховання. Потім до кінця 2025 року будуь будувати адмінбудівлю, господарські будівлі.

В Україні розпочали будівельні роботи з будівництва першої черги Національного військового меморіального кладовища (НВМК). Про це повідомив заступник міністра у справах ветеранів України Фархад Фархадовв ефірі телемарафону 9 вересня.

“Активно триває будівництво, розпочато будівельні роботи, отримано всі дозволи. Як і було заплановано, щоб восени розпочати перші поховання”, – зазначив він.

За словами директора держустанови “Національне військове меморіальне кладовище” Ярослава Пронюткіна, в перший пусковий комплекс першої черги входять поля для поховань і під’їзні шляхи, і його мають завершити за три місяці.

“Десь на листопад мають розпочатися перші поховання. Потім уже будемо будувати адмінбудівлю, господарські будівлі до кінця 2025 року”, – розповів він.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року Кабінет міністрів схвалив створення Міністерством у справах ветеранів Національного військового меморіального кладовища. Його планували розмістити на території урочища Лиса гора в Києві. 

У березні 2023 року Мінветеранів і Мінкультури запропонували створити військове меморіальне кладовище біля заповідника Биківнянські могили в Києві. У серпні в заповіднику заявили, що кладовище неможливо збудувати в Биківнянському лісі в стислі терміни.

Згодом стало відомо, що Національне військове кладовище буде розташоване поблизу селища Гатне, що межує з Києвом.

Як повідомлялося, після повноцінного запуску Національного меморіального військового кладовища передбачається запуск у кожному регіоні філії НВМК.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + thirteen =

Back to top button