Україна

Розпочалася додаткова сесія ЗНО

У понеділок, 2 липня, тестуванням з української мови і літератури розпочалась додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання, інформує 1NEWS з посиланням на Український центр оцінювання якості освіти.

“Згідно з оперативною інформацією регіональних центрів оцінювання якості освіти, участь у тестуванні взяли 1 215 осіб, що становить 85 % від загальної кількості зареєстрованих. Проведення зовнішнього незалежного оцінювання в пунктах тестування забезпечували 384 особи”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цього року під час додаткової сесії вперше було проведено ЗНО для осіб із порушеннями зору, які у процесі навчання використовують рельєфно-крапковий шрифт – шрифт Брайля.

Із завданнями сертифікаційної роботи з української мови і літератури додаткової сесії можна ознайомитися на сайті УЦОЯО в розділі “Предмети ЗНО”. 3 липня у цьому розділі буде розміщено правильні відповіді до них.

Додаткова сесія ЗНО триватиме з 2 по 11 липня.

3 липня відбудеться ЗНО з математики, 4 липня – ЗНО з англійської та іспанської мов, 5 липня – ЗНО з біології та німецької мови, 6 липня – ЗНО в історії України, 9 липня – географії та французької мови, 10 липня – з фізики, 11 липня – з хімії.

В УЦОЯО зауважили, що тестування з іспанської, німецької та французької мов розпочнеться о 14:00. Решта – об 11.00.

Нагадаємо, вступна кампанія 2018-го передбачає 6 основних новацій. За словами міністра освіти і науки Лілії Гриневич, цього року новацій найменше порівняно з останніми кількома, та вони є. І здебільшого спрямовані на вдосконалення чи відшліфування нововведень, впроваджених торік.

 

 

 

Back to top button