Україна

Розмова Зеленського й Столтенберга – Про що говорили – 1News


Офіс президента

Серед іншого йшлося про дипломатичні заходи України й НАТО

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Зазначається, що сторони обмінялися актуальною інформацією про дипломатичні заходи, які Україна та Альянс проводять у відповідь на російську загрозу.

При цьому Зеленський подякував Столтенбергу за консолідовану позицію країн-членів НАТО щодо необхідності негайної деескалації ситуації з боку РФ.

Також під час розмови йшлося про модальність участі України в Мадридському саміті НАТО у червні та очікувані результати заходу.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський оцінив імовірність вступу України до НАТО. На його думку, наразі терміни вступу залежать не від Києва.

1News за темою: НАТО буде слабшим без України, – Зеленський

У січні Зеленський також проводив телефонну розмову зі Столтенбергом, під час якої сторони обговорювали можливу участь української делегації в червневому саміті Альянсу. Тоді співрозмовники обмінялися інформацією та поглядами на необхідні дипломатичні зусилля для стабільності у Європі.


Джерело

Back to top button