Україна

Розмінування України триватиме сотні років – ЗМІ


Розмінування України триватиме сотні років - ЗМІ

На деокупованих від росіян територіях зафіксовано десятки випадків підриву цивільних на мінах. Як правило, відбуваються трагедії і у регіонах, близьких до фронту.

Для розмінування українських територій від вибухонебезпечних предметів із використанням звичайних методів і ресурсів знадобиться 757 років. Про це у четвер, 2 листопада пише видання TIME з посиланням на оцінку експертів.

Зазначається, що за час повномасштабного вторгнення Росії Україна стала найбільш замінованою країною у світі, випередивши Афганістан та Сирію.

“Третина української території всіяна мільйонами нерозірваних мін і касетних бомб, а також дротами, мінами-пастками та осколками снарядів”, – вказується у статті. 

Вказується, що величезні мінні поля не тільки загальмували військовий контрнаступ України, а й поставили під загрозу життя шести мільйонів мирних жителів і зробили непридатними частину найцінніших сільськогосподарських угідь країни, що вплинуло як на економіку України, так і на світове постачання продовольства.

Видання TIME вказує, що відповідно до даних міністерства економіки України, щонайменше 264 мирних жителя в Україні загинули від мін, а понад 830 були покалічені або поранені. 

“Офіційні особи кажуть, що кількість жертв внаслідок детонації наземних мін може сягнути 9000 до 2030 року, якщо проблему не буде ефективно вирішено”, – підкреслюється у матеріалі. 

Нагадаємо,15 жовтня на Харківщині підліток дістав травми внаслідок вибуху російської міни типу “пелюстка”.  Нещасний випадок стався в селі Кам’янка. Хлопець залишився живий, але зазнав травм, його госпіталізували в стані середньої тяжкості.

Раніше повідомлялося, що на Харківщині бензовоз підірвався на російській міні, водій загинув

На Харківщині на міні підірвався директор фермерського господарства

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button