Україна

Розмінування території навколо ЧАЕС триватиме не один місяць – міністр

Розмінування території навколо ЧАЕС триватиме не один місяць – міністр

Фото: ЕРА

Розмінування території навколо ЧАЕС триватиме не один місяць

Біля ЧАЕС вже знайдено сотні мін та розтяжок, дослідження території навколо атомної електростанції триває.

 

Час проведення гуманітарного розмінування території навколо Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС) вимірюватиметься місяцями. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час брифінгу в Чорнобилі.

 

“На жаль, ми повинні говорити не лише про радіаційне забруднення, але і про забруднення мінами, снарядами багатьох об’єктів навколо станції. Повинне пройти гуманітарне розмінування. Ми розуміємо, що час гуманітарного розмінування, а він особливий у Чорнобильській зоні, буде вимірюватися мінімум, місяцями. Можливо, і довше, тому що пошук вибухонебезпечних предметів, наприклад, у лісах зони дуже ускладнений”, – сказав Монастирський.

 

Повідомляється, що біля ЧАЕС вже знайдено сотні мін та розтяжок, дослідження території навколо атомної електростанції триває.

 

Міністр повідомив про дворазове збільшення піротехнічного штабу в Київській області, залучення близько 11 тисяч волонтерів та прибуття міжнародних команд для допомоги у розмінуванні. Монастирський зазначив, що на законодавчому рівні підготовлено низку ініціатив для прискорення процесів гуманітарного розмінування.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button