Україна

Розглядається можливість евакуації з кількох громад Харківщини – ОВА


Розглядається можливість евакуації з кількох громад Харківщини - ОВА

Нині в області два найнебезпечніші напрямки – Борівсько-Лиманський і Куп’янський. На Куп’янському наразі проживають майже 2,5-3 тисяч осіб, зокрема 256 дітей.

На Харківщині може бути розширено перелік прифронтових громад, де відбувається примусова евакуація. Про це заявив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону.

“Наразі розглядаємо можливу примусову евакуацію ще з кількох населених пунктів. Усе залежатиме від військової обстановки”, – зазначив він.

За словами Синєгубова, нині в області два найнебезпечніші напрямки – Борівсько-Лиманський і Куп’янський. На Куп’янському наразі проживають майже 2,5-3 тисяч осіб, зокрема 256 дітей.

Голова ОВА повідомив, що раніше з прифронтових громад Куп’янського району під час примусової евакуації було вивезено 299 дітей.

Нагадаємо, війська РФ 12 грудня вдарили по Куп’янську, загинув 73-річний цивільний чоловік.

Раніше війська РФ з мінометів і артилерії обстріляли 17 населених пунктів Харківщини, ще чотири селища були атаковані з авіації. У селі Царедарівка внаслідок удару керованою авіабомбою зайнявся магазин, а у селі Моначинівка пошкоджено житловий будинок і об‘єкт критичної інфраструктури.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button