Україна

Російські окупанти побудували огорожу на адмінмежі України з Кримом

Споруда складається з декількох типів загородження довжиною понад 60 км

Окупаційна влада Криму заявила, що закінчила будівництво споруд протяжністю понад 60 км з вбудованими датчиками на кордоні з Україною.

Про це повідомляє 1NEWS.

“Завершилося планове будівництво інженерно-технічних споруд і налаштування складної системи сигналізаційних датчиків в районі Перекопського перешийка”, – йдеться в повідомленні окупантів.

РосЗМІ пишуть, що планування і розробка загородження почалися в 2015 році, а повне закінчення будівництва та налагодження апаратури – в грудні 2018 року.

Споруда складається з декількох типів загородження довжиною понад 60 км.

Відзначається, що на огорожі розміщені сотні видимих ​​і прихованих датчиків різних типів дії, оснащених системами телеспостереження і тепловізійної апаратурою.

При наближенні “порушника” до огорожі датчики спрацьовують і передають інформацію з огорожі черговому у вигляді звукового оповіщення з відображенням ділянки тривоги.

“Використання цих комплексів на кримському ділянці кордону необхідне через загрози – такі як спроби прориву диверсійно-розвідувальних груп суміжної держави на територію Криму, спроби організації контрабанди зброї, боєприпасів, товарів і вантажів, тютюнової та алкогольної продукції, наркотиків, психотропних речовин, порушення держкордону і його режиму з боку українських громадян з господарсько-побутовими цілями”, – пояснили окупанти.

Також в РФ повідомили, що гарантійний термін експлуатації загородження не менше 10 років.

Джерело: ТАСС

Back to top button