Україна

Зеленський провів зустріч з португальськими міністрами


Зеленський провів зустріч з португальськими міністрами

Український лідер і міністри обговорили участь Португалії у проєктах з відновлення Житомирської області.

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із португальською делегацією, до складу якої увійшли очільник МЗС Жуау Гомеш Кравіньо і міністр освіти Жуау Кошта. Про це повідомила пресслужба українського лідера у вівторок, 6 лютого.

Зеленський висловив подяку Португалії за солідарність і дієву підтримку України в протидії збройній агресії РФ, а також за прихисток для українських біженців.

Президент високо оцінив готовність Португалії долучитися до відбудови освітніх закладів Житомирщини та результати Форуму з відновлення області, який відбувся вчора в Житомирі за участі португальських міністрів.

“Знаю, що вчора ви мали активний день у Житомирі та взяли участь у Форумі з відновлення Житомирщини. Розраховую, що практична реалізація відповідних проєктів розпочнеться вже найближчим часом”, – сказав він.

Окрім того, в ході зустрічі було приділено особливу увагу ситуації на фронті та подальшій оборонній співпраці між Україною та Португалією, зокрема розвитку взаємодії в межах авіаційної коаліції.

Особливе місце в переговорах посіла тема участі Португалії в реалізації конкретних пунктів Української формули миру та підготовки до Глобального саміту миру.

Також повідомляється, що Зеленський вручив вручив міністру закордонних справ Португалії орден Ярослава Мудрого ІІІ ступеня за “вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавної співпраці, підтримку державного суверенітету й територіальної цілісності України”.

Раніше президент Португалії Марселу Ребелу де Соуза заявив, що доля світу вирішується в Україні. Він запевнив, що його країна продовжуватиме всебічну підтримку України на всіх рівнях.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button