Україна

Росії не вистачає військ для контрнаступу на Курщині – ISW


Росії не вистачає військ для контрнаступу на Курщині - ISW

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що російська операція з відвоювання території потребуватиме більше сил, ніж є тепер.

Російські солдати продовжують контратакувати на всьому виступі ЗСУ в Курській області, але щоб створити угруповання для тривалої операції їм доведеться перекинути більше додаткових сил з інших частин фронту в Україні. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Президент України Володимир Зеленський підтвердив початок контрнаступу росіян, тоді як у Пентагоні ці дії противника назвали “незначними”.

Зеленський також наголошував, що росіяни хочуть накопичити від 60-70 тисяч військовослужбовців. Американські експерти вважають, що РФ треба 50 тисяч для витіснення ЗСУ.

За словами аналітиків, досі Кремль у цьому питання покладався на погано навчених і екіпірованих призовників, а також невеликі підрозділи регулярних і нерегулярних військ. Тому малоймовірно, що керівництво РФ тепер відправило на оборону Курщини досвідчених бійців.

За оцінкою ISW, російська операція з відвоювання території потребуватиме більше сил та засобів, ніж вони вже зосередили, особливо, якщо їм бракує бойового досвіду. Тепер основну відповідальність за бої на цій ділянці несуть повітряно-десантні війська, які перекинули з Україну.

Зеленський озвучив результати Курської операції

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − 9 =

Back to top button