Україна

Росіяни змінили тактику на лівому березі Херсонщини – Гуменюк


Росіяни змінили тактику на лівому березі Херсонщини - Гуменюк

Ворог дійсно намагається знайти ефективний спосіб, тому що військове командування вимагає результату, зазначила чиновниця.

Російські окупанти змінили тактику на лівому березі Дніпра, зокрема, збільшили кількість штурмів. Про це начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк сказала в ефірі телемарафону Єдині новини.

“Вони спробували в такий спосіб: роззосередити максимально зусилля і наших сил, щоб дрібними групками атакувати з різних напрямків. Через що кількість штурмів зросла. Попередні тижні ми говорили про один-три штурми на добу, то вже два дні поспіль фіксується сім-вісім штурмів”, – сказала вона.

За її словами, це свідчить про те, що ворог дійсно намагається знайти ефективний спосіб, тому що військове командування вимагає результату, а його нема.

“Для нас це говорить про подальше насичення бойової роботи, про те, що необхідно більше захисту засобами РЕБ, щоб підрозділи, які захищають плацдарм не вкривалися дронами ворога, бо в проміжках між штурмами продовжуються і артилерійські обстріли і удари дронами. Однак результат нашої радіоелектронної боротьби все ж таки досить показовий – близько 50% не досягають мети”, – зазначила Гуменюк.

Раніше ми вже повідомляли, що Сили оборони України збили другий російський літак А-50. За даними ЗМІ, це вдалося зробити за допомогою радянського ЗРК С-200.

10 літаків за 10 днів. ЗСУ мінусують авіацію РФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button