Україна

Росіяни зменшили кількість штурмів на фронті


Росіяни зменшили кількість штурмів на фронті

За добу на фронті відбулось 56 бойових зіткнень.Росія намагалась наступати на чотирьох напрямках.


На сході та півдні України оперативна обстановка залишається складною пропри те, що росіяни зменшили інтенсивність атак всіх напрямках фронту. Про це повідомив Генеральний штаб у вечірньому зведенні у вівторок, 2 січня.
 
Протягом доби відбулось 56 бойових зіткнень. Ворог завдав 66 авіаційних ударів, у тому числі дронами типу Shahed-136/131, здійснив два обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 
 
Внаслідок російських атак є загиблі та понад 100 постраждалих й поранених цивільних осіб, серед яких і діти. Руйнувань та пошкоджень зазнали понад 100 приватних житлових та багатоквартирних будинків, інша цивільна та промислова інфраструктура в Київській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Одеській областях.
 
Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. На Куп’янському напрямку українські захисники відбили п’ять атак поблизу Синьківки та східніше Петропавлівки  Харківської області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. 
 
На Лиманському напрямку окупанти наступальних (штурмових) дій не вели. На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито п’ять атак біля Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення.
 
На Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито чотири атаки ворога неподалік Новобахмутівки, Бердичів, Авдіївки та ще 14 атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався покращити тактичне положення. 
 
На Мар’їнському та Шахтарському напрямках росіяни наступальних (штурмових) дій не вели. На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили атаку противника неподалік Роботиного Запорізької області, де ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення. 
 
Війська РФ не відмовляються від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби окупанти здійснили вісім безуспішних штурмових дій, але ЗСУ й надалі утримують зайняті позиції та завдають противнику значних втрат.
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу росіян. Підрозділи ракетних військ уразили два зенітно-ракетних комплекси, артилерійську систему та склад паливно-мастильних матеріалів противника.

Нагадаємо, минулої доби українські військові знищили 810 окупантів. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить приблизно 360 820 солдатів.

Вранці 2 січня росіяни випустили по Україні 99 ракет різних типів та 35 дронів-камікадзе. Силам ППО вдалося знищити 72 ракети та усі безпілотники.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button