Україна

Росіяни збрехали про постріли і огляд судна – ЗМІ


Росіяни збрехали про постріли і огляд судна - ЗМІ

Заява російського Міноборони про нібито огляд судна “Sukru Okan” у Чорному морі більше ніким офіційно не підтверджена.

Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm заявляє, що росіяни збрехали про успішний огляд судна “Sukru Okan” у Чорному морі, як і про попереджувальні постріли.

“За даними об’єктивного контролю, який надали для InformNapalm моряки одного із суден, які спостерігали за цією подією з відстані, МО РФ збрехало про успішний огляд судна. Як вказали моряки, судно Сукра Окан не підкорилося вимогам рашистів застопорити хід, а просто тимчасово змінило курс у напрямку берега, територіальних вод Туреччини. Ніякого гелікоптера не було і попереджувальних пострілів теж. Були тільки погрози росіян у радіоефірі. На борту Сукра Окан перебував турецький екіпаж, який “поклав болт” на погрози і не підкорився. Тож рашисти збрехали про “успішний огляд” судна”, – заявляють в InformNapalm.

Приблизно таку ж точку зору висловила і начальниця об’єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

“Те повідомлення, яке сьогодні пролунало виключно від Міністерства оборони Російської Федерації, ніким більше з офіційних джерел не підтверджено. Вважаю, що треба на це звертати увагу і пам’ятати про особливості гібридної війни. Коли відбуваються якісь події, в яких задіяно кілька учасників, обов’язково є офіційна точка зору з одного, другого, третього боку – всіх, хто був задіяний. На сьогодні ми маємо тільки єдине – демонстрацію агресії Міністерства оборони Російської Федерації. Вони всіма силами намагаються позначити своє панування в Чорному морі, нібито вони здатні зупинити судно, підняти авіацію, і нічого їм за це не буде, типу оглянути й відпустити, але на сьогодні ця версія більше ніким не підтверджена. Чи можна довіряти країні-агресору? Як каже один з їхніх спікерів: “Не думаю”. Треба розуміти, що інформаційна війна триває так само потужно, як і вогневе ураження”, – підкреслила Гуменюк.

Водночас Гуменюк вважає, що ця ситуація є сигналом для кожного цивільного судна в акваторії Чорного моря.

“Вони (росіяни) готові застосувати всі ті потужності, які демонстрували під час навчань. Треба розуміти, ті коридори транспортні, навігаційні, які сьогодні існують, мають перебувати під міжнародною гарантією”, – наголосила вона.

Нагадаємо, Росія заявила, що зупинила іноземне судно в Чорному морі. Воно нібито йшло у порт Ізмаїла в Одеській області. Росія каже, що один з її військових кораблів зробив “попереджувальні постріли” по вантажному судну в Чорному морі після того, як воно не відреагувало на вимогу зупинитися.

 
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button