Україна

Росіяни засудили сімох азовців до 25-28 років в’язниці – Андрющенко


Росіяни засудили сімох азовців до 25-28 років в язниці - Андрющенко

Радник маріупольського мера зазначає, що в Україні з цього приводу “грають у мовчанку”, наче “наших віськовополонених не існує”, підкреслюючи, що це кричуща неповага до Героїв.

У Росії сімом бійцям полку Азов суд виніс вироки – від 25 до 28 років позбавлення волі. Про це в п’ятницю, 16 лютого, повідомив радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

“Лише за вчора + сім сфальшованих вироків нашим Героям. Судилище окупантів винесло незаконий вирок сімом бійцям національного полку Азов: Олександру Турчину, Максиму Чередниченку, Тарасу Зваричуку, Георгію Летягіну, Дмитру Чибукову, Денису Дорохіну і Олександру Сикілінді, які отримали терміни понад 25 років ув’язнення за “обстріли житлових кварталів”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що вирок Турчину – 27 років позбавлення волі, Чередниченку – 26 років, Зваричуку, Сикілінді, Летягіну, Чибукову – по 25 років кожному, Дорохіну – 28 років позбавлення волі. Загалом, як повідомляє Андрющенко, в РФ засуджено понад 60 полонених бійців тільки за 2024 рік.

Радник маріупольського мера зазначає, що в Україні з цього приводу “грають у мовчанку”, наче “наших віськовополонених не існує”, підкреслюючи, що це кричуща неповага до Героїв.

“Росіяни демонструють, що буде завтра не лише з гарнізоном Маріуполія, а зі всіма підрозділами, які більш-менш стали відомими та публічними прикладами для всіх нас. Так не має бути з нашого боку. Просто не має бути”, – додав Андрющенко.

Нагадаємо, троє українських військовополонених, яких російські окупанти розстріляли під Роботиним у Запорізькій області, були військовими 82-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ.

Росіяни розстріляли українських військовополонених біля Кліщіївки

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button