Україна

Росіяни застосовують фосфорні снаряди в Авдіївці


Росіяни застосовують фосфорні снаряди в Авдіївці

Ворог застосовує приблизно по 60 авіаційних бомб – удень і вночі, веде постійні обстріли з артилерії та РСЗВ, а також безперервні штурми піхоти та броньованої техніки.

Російські агресори під час наступу на місто Авдіївка застосовують заборонені Женевською конвенцією фосфорні боєприпаси. Про це повідомила 3 окрема штурмова бригада в п’ятницю, 16 лютого.

“Авдіївка. Коксохімічний завод… Окупанти застосовують фосфорні снаряди, від яких відбувається займання цистерн з мазутом. Отруйний смог розповсюджується всією територією заводу”, – йдеться в повідомленні бригади в телеграм-каналі.

Вказано, що ворог застосовує приблизно по 60 авіаційних бомб – удень і вночі, веде постійні обстріли з артилерії та РСЗВ, а також безперервні штурми піхоти та  броньованої техніки.

“Але наші підрозділи продовжують гідно протистояти противнику, ведуть оборону та завдають ворогу рекордних втрат”, – додали в 3 ОШБр.

Нагадаємо, за даними американських аналітиків, станом на 14 лютого російські сили контролювали щонайменше 15,4% Авдіївки. Бої тривають на південь та північний захід від міста, в районі ресторану Царська охота й селища Опитне.

Найгарячіша ситуація, за інформацією ISW, спостерігається біля Авдіївського коксохімічного заводу, а також на північному заході та півдні самого міста. Є неофіційні дані, що на Авдіївському напрямку російське командування сконцентрувало близько 50 тисяч солдатів.

В ОСУВ Таврія додають, що підрозділи Сил оборони подекуди відходять в Авдіївці на вигідніші позиції, оскільки “завчасно були передбачені запасні варіанти розвитку подій”.

Також вчора стало відомо, що оборону Авдіївки посилила 3-тя окрема штурмова бригада. Стверджувалось, що її бійці завдали “критичних уражень” двом російським бригадам. Окрім того, ЗСУ задіяли запасну логістичну артерію в Авдіївці.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button