Україна

Росіяни задіюють у боях нові “штурмові підрозділи” – Сили оборони


Росіяни задіюють у боях нові штурмові підрозділи - Сили оборони

Позиції ЗСУ атакують так звані “штурмові підрозділи Z”. Вони укомплектовані людьми із кримінальним минулим.

Росіяни застосовують на окупованих територіях так звані “штурмові підрозділи Z”, укомплектовані особами з кримінальним минулим. Про це в ефірі національного телемарафону розповів спікер об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

За його словами, РФ дещо знизила активність в атаках, а якість таких атак падає.

“Але з’явилися так звані “штурмові підрозділи Z”, які укомплектовані людьми з кримінальним минулим. Тепер і зрозумілий конфлікт між Пригожиним і Шойгу, тому що останній фактично відібрав можливість поповнювати лави “вагнерівців” зеками. Зате тепер Збройні сили РФ формуються цими людьми з кримінальним минулим”, – розповів Дмитрашківський.

Коментуючи взяття в полон 15 російських військових під Мар’їнкою в Донецькій області, спікер Таврійського напрямку зазначив, що це якраз були бійці зі “штурмових підрозділів Z”.

“Усі вони розповідають, що мають погане забезпечення та стару зброю. Водночас вони розповідали, що дуже багато з цих підрозділів не дуже хочуть йти воювати. Саме тому зараз серед цих “вояк” ведеться робота, щоб вони йшли штурмувати позиції ЗСУ”, – розповів Дмитрашківський.

Раніше повідомлялося, що військове командування РФ створює спеціалізовані ротні загони Шторм-Z для боїв серед міських забудов чи захоплення укріплених пунктів.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button