Україна

Росіяни викрали жителя Криму, що назвав 9 травня “псевдосвятом” – соцмережі


Росіяни викрали жителя Криму, що назвав 9 травня псевдосвятом - соцмережі

Чоловіка змусили вибачатися, а потім на нього завели кримінальну справу. Донос написали активісти групи Смерш.

Російські окупанти в тимчасово захопленій АР Крим відкрили стосовно місцевого жителя кримінальну справу і звинувачують його в “реабілітації нацизму”. Загарбники відреагували таким чином на його пост про те, що “9 травня – псевдосвято”. Про це повідомив російський Telegram-канал ASTRA, що позиціонує себе як незалежний.

“Жителя Криму Євгена Шведа затримали за пост у Telegram, де він заявив, що “9 травня – псевдосвято”. Донос на нього написали активісти групи Смерш, що переслідують у Криму всіх, хто виступає проти війни”, – мовиться в повідомленні.

За інформацією соцмереж, повідомлення про зникнення мешканця Джанкойського району Криму з’явилися у його каналі Шведський гараж, де колега Євгена опублікував відео, в якому заявив, що “Швед не виходить на зв’язок із 19 червня”.

“Потім у пабліку Смерш, який публічно закликає до розправ над людьми, що виступають проти війни, з’явилися відео затримання Євгена та його вибачень. У ролику (чоловіка – ред.) змусили сказати, що він підтримує армію РФ. За що конкретно та у якій справі було затримано Євгена, не повідомлялося”, – йдеться в повідомленні.

Журналісти Telegram-каналу встановили, що кримінальну справу стосовно Євгена Шведа порушили тільки 13 липня попри те, що його затримано 19 червня.

Як ми вже писали, в Криму росіяни викрали, катували та посадили під адмінарешт кримськотатарського активіста Ельдара Меністова.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що в Сімферопольському СІЗО-2 морально і фізично катують кримськотатарських політв’язнів.
 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button