Україна

Росіяни влаштовують “килимові обстріли” на Херсонщині – Гуменюк


Росіяни влаштовують килимові обстріли на Херсонщині - Гуменюк

Сили оборони починають активні дії на фронті, тому ворог починає тиснути на мирне населення.

У Херсонській області росіяни влаштовують так звані “килимові обстріли” місцевого населення. Про це заявила керівник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону.

“Це зазвичай стала практика, коли Сили оборони починають активні дії на будь-яких ділянках фронту, ворог починає тиснути на мирне населення, вкриває килимовими обстрілами, щоб налаштувати проти Сил оборони. Мовляв, за часів “руського миру” було спокійніше”, – зазначила вона.

За словами Гуменюк, ЗСУ намагаються максимально зачищати смугу, щоб просуватися.

“Зараз ця робота дуже ускладнена наслідками теракту (підрив Каховської ГЕС, – ред.), який відбувся з підняттям води. На лівому березі, який, нагадаю, значно нижчий за правий, вода ще дуже рясно вкриває багато населених пунктів”, – розповіла керівник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України.

Гуменюк додала, що українські сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, яка наразі є основним способом бойової боротьби ЗСУ.

“Особливість лінії фронту в тому, що вона пролягає руслом річки Дніпро. Відповідно і робота ускладнюється. Але і робота артилерії, і дистанційних засобів впливу на ворога посилюється”, – заявила вона.

Нагадаємо, минулої доби армія РФ 85 разів обстріляла Херсонську область. Окупанти випустили по містах та селах регіону 490 снарядів. Постраждали шестеро людей, серед них дитина.

Квартали Херсона під обстрілом, троє поранених

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button