Україна

Росіяни відступили в районі Сєвєродонецька – Гайдай

Росіяни відступили в районі Сєвєродонецька – Гайдай

Фото: Сергей Гайдай / Facebook

Наслідки обстрілів у Сєвєродонецьку

Ворог тричі потужно обстріляв Сєвєродонецьк. Подекуди вже починалися вуличні бої, відзначив Сергій Гайдай.

 

Війська країни-агресора Росії зазнали значних втрат і мусили відступити в районі Сєвєродонецька, а також населених пунктів Тошківка й Осколонівка. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у суботу, 28 травня.

 

Він відзначив, що росіян вдалося відтиснути на раніше зайняті позиції. Водночас було пошкоджено ще один міст між Сєвєродонецьком і Лисичанськом, але проїзд між містами зберігається.

 

“Утім, не залишають (загарбники. – Ред.) спроби вийти в тил наших військ і порушити логістичне забезпечення Луганщини. Сєвєродонецьк ворог обстрілював кілька разів, щонайменше тричі – дуже потужно, де-не-де починалися вуличні бої. Як наслідок, пошкодження 14 багатоповерхівок. Також серйозно обстріляно найближче селище Синецький, яке місцеві часто називають хутором”, – заявив Гайдай.

 

Крім того, зафіксовано руйнування в інших містах Луганщини: дев’ять будинків у Гірському, по чотири – у Золотому й Лисичанську. А також у смт Врубівка – 12, у селі Оріхове – два.

 

Напередодні керівник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк заявив, що наразі місто перебуває в жорсткій обороні – майже на 2/3 периметра міста розташувався ворог, але місто не оточене.

 

Також повідомлялося, що з початку війни в ​​Сєвєродонецьку померло понад 1,5 тисячі жителів. Але точно порахувати, скільки людей стали жертвами ворожого обстрілу, наразі неможливо.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button