Україна

Росіяни в березні встановили рекорд звернень щодо здачі в полон


Росіяни в березні встановили рекорд звернень щодо здачі в полон

Окупанти здаються в полон разом із технікою, а деякі зразки “цікавої” російської важкої бронетехніки вже навіть працюють проти армії РФ на фронті.

У березні російські військовослужбовці активно здавалися українцям у полон. Про це у четвер, 6 квітня, повідомив речник державного проекту “Хочу жити” Віталій Матвєєнко під час телемарафону.
 
“Ми фіксуємо сплеск зацікавленості нашим проектом. Він пов’язаний із очікуваним контрнаступом Збройних Сил України, а також зі збільшенням втрат на фронті російських військ та погіршенням морально-психологічного стану безпосередньо у самій армії РФ”, – зазначив Матвієнко.
 
Спікер зазначив, що російські військові здаються в полон по всій лінії фронту. Окупанти здаються як по одному, так і групам.
 
“Щодо кількості звернень, то в березні ми зафіксували по суті рекорд – понад 3000 звернень, що вдвічі більше, ніж у 2022 році. У жовтні та грудні 2022 року ми в середньому фіксували 1400-1500 звернень щомісяця. У січні-березні кількість зросла до 2500”, – додав він
 
Матвієнко зазначив, що окупанти здаються в полон разом із технікою, а деякі зразки “цікавої” російської важкої бронетехніки вже навіть працюють проти армії РФ на фронті. 
 
Нагадаємо, останній великий обмін відбувся 7 березня. Тоді з полону повернулись 130 військових.
 
РФ не погоджується на обмін жінок або поранених у форматі “всіх на всіх”

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button