Україна

Росіяни створили біля Керченської протоки буферну зону – Гуменюк


Росіяни створили біля Керченської протоки буферну зону - Гуменюк

Окупанти намагаються ховати свої військові кораблі за цивільними суднами, зазначили в ЗСУ.


Росіяни створили у Чорному морі буферну зону біля Керченської протоки. Таким чином окупанти намагаються сховати свої кораблі. Про це в ефірі телемарафону 22 вересня повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Той самий оглядовий райончик, який вони утворили неподалік Керченської протоки нібито для огляду цивільних суден, є фактично буферною зоною, де вони накопичують цивільні судна, щоб мати таке загородження. Як вони завжди користуються цивільним населенням, так і цивільним судноплавством”, – розповіла вона.
 
Також, за словами Гуменюк, окупанти передислокували до Новоросійська великі десантні кораблі. Туди курсують катери Чорноморського флоту РФ і російської прикордонної служби.
 
На думку речниці, росіяни розуміють, що кримські бухти, зокрема у Севастополі, “вже не такі затишні”.
 
Станом на ранок 22 вересня у Чорному морі на чергуванні знаходиться дев’ять російських кораблів, в Азовському – один. Серед них ракетоносіїв немає.
 
Нагадаємо, 13 вересня українські військові вдарили по судноремонтному заводу у Севастополі. Внаслідок атаки були пошкоджені дизель-електричний підводний човен Ростов-на-Дону та десантний корабель Мінськ.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button