Україна

Росіяни розстріляли полонених бійців ЗСУ біля Селидового


Росіяни розстріляли полонених бійців ЗСУ біля Селидового

Окупанти поклали беззбройних військовополонених обличчям донизу та розстріляли впритул з автоматичної зброї.

Поблизу населеного пункту Селидове на Донеччині російські військові розстріляли двох полонених бійців ЗСУ. Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. Про це повідомила Донецька обласна прокуратура.

Зазначається, що 18 жовтня окупанти у Покровському районі захопили у полон двох українських військовослужбовців. Окупанти, які штурмували лісопосадку поблизу Селидового, поклали беззбройних військовополонених обличчям донизу. Вони утримували їх в такому положенні, притискаючи ногами до землі, а через деякий час розстріляли впритул з автоматичної зброї.

У прокуратурі нагадали, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Раніше повідомлялося, що на Бахмутському напрямку окупанти розстріляли пораненого військовослужбовця ЗСУ. Розпочато розслідування

Нагадаємо, в Україні розслідують розстріл 16 полонених бійців ЗСУ росіянами на Покровському напрямку. Вже встановили підрозділ окупантів, які могли здійснити страту.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × four =

Back to top button