Україна

Росіяни розгорнули мобільні “паспортні столи” на окупованих територіях


Росіяни розгорнули мобільні паспортні столи на окупованих територіях

Росіяни впроваджують насильницьку паспортизацію населення на окупованих територіях, погрожуючи депортацією та ув’язненням тим, хто відмовляється брати паспорти РФ.

Російські окупанти розгорнули мобільні “паспортні столи” в окупованій Луганській області на територіях, що розташовані біля лінії фронту. Таким чином росіяни мають намір примусити до “паспортизації” жителів регіону перед “виборами”. Про це у неділю, 6 серпня, повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор в ефірі телемарафону.

“У міста і села поблизу лінії фронту, де темпи паспортизації низькі, вирушили мобільні паспортні столи. Про безпеку людей росіяни не думають – аби тільки вручити документи зразка РФ до 10 вересня якомога більшій кількості населення”, – йдеться в повідомленні.

Лисогор пояснив, що росіяни поспішають із паспортизацією через прийдешні “вибори”, які вони хочть провести на тимчасово окупованих територіях України. 

“Ворог поспішає з організацією так званих “виборів”, та щоб підвищити явку, посилюють заходи із примусової паспортизації населення”, – вказав Лисогор. 

Крім того, голова Луганської ОВА заявив, що на окупованих територіях загарбники видають школярам щоденники з текстом військової присяги країні-окупанту.

Раніше повідомлялося, що в Мелітополі окупанти заборонили здійснювати будь-які виплати та розрахунки громадянам, які не мають документів РФ.

А на Херсонщині росіяни проводять рейди для пришвидшення насильницької паспортизації. Людей залякують можливою депортацією й відчуженням майна.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button