Україна

Росіяни проводять ротацію на Куп’янському напрямку – ОВА


Росіяни проводять ротацію на Куп’янському напрямку - ОВА

Штурмові дії на Куп’янському напрямку відбуваються хвилями: після втрати боєздатності війська РФ проводять поповнення, щоб відновити атаки.

На Куп’янському напрямку інтенсивність штурмів порівняно з минулом тижнем зменшилася, росіяни проводять поповнення та ротацію. Про це на брифінгу 5 січня заявив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінфом.

“Зараз інтенсивність штурмових атак ворога дещо знизилася, ми це фіксуємо вже три дні. Це, можливо, пов’язано з погодними умовами. І в тому числі ворог користується цим, щоб проводити поповнення, заміну підрозділів, які були значно ушкоджені нашими збройними силами. Він проводить тренування на своїй безпосередньо території, злагодження тощо”, – зазначив голова ОВА.

За його словами, штурмові дії на Куп’янському напрямку, як і раніше, відбуваються хвилями: після втрати боєздатності війська РФ проводять поповнення, щоб відновити атаки.

“Нічого екстраординарного або позапланового по цьому напрямку ми не фіксуємо. Так само і ми здійснюємо, скажімо так, заходи, користуючись ось такою невеличкою паузою. Але коли я кажу, що інтенсивність упала, то все одно по цьому напрямку наші воїни відбили сім ворожих атак. Тобто вони продовжуються, однак інтенсивність їх порівняно з початком тижня або минулим тижнем значно знизилася”, – пояснив Синєгубов.

Він також прокоментував  матеріал The Telegraph про плани РФ щодо Харкова про нібито підготовку нового наступу.

За словами голови ОВА, скупчення військ РФ, які можна було б задіяти для повторного наступу, біля кордонів на Харківщині не спостерігається, та ситуація може швидко змінитися.

“Звичайно, наші військові вживають всіх необхідних заходів для того, щоб бути готовими до будь-якого розвитку подій”, – зазначив Синєгубов.

Раніше повідомлялося, що росіяни на Таврійському напрямку бунтують і тікають з окопів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button