Україна

Росіяни пробили оборону коло Вербового – DeepState


Росіяни пробили оборону коло Вербового - DeepState

Українські воїни нині намагаються ліквідувати цю проблему, що виникла в Запорізькій області.

Російські окупанти змогли пробити оборону південно-західніше Вербового в Запорізькій області, Українські захисники намагаються ліквідувати цю проблему. Про це повідомили аналітики DeepState, оцінюючи ситуацію на фронті станом на кінець доби 18 лютого 2024 року.

“Запорізький відтинок – росіяни розпочали масовану атаку від Роботиного до Вербового. Південно-західніше Вербового їм вдалося пробити оборону, зараз СОУ намагаються ліквідувати цю проблему. 18 лютого інтенсивність дещо спала. Частина змогла прорватися у Роботине, але більшість була ліквідована”, – мовиться в повідомленні.

Противник проводив штурмові дії в Білогорівці на Бахмутському напрямку, але дістав відсіч.

На Авдіївському напрямку ворог пробував штурмувати неподалік Ласточкиного значним числом піхоти, але всі ці спроби виявилися невдалими.

“Противник проводить накопичення по посадках і поновить штурмові дії вже найближчими днями. Вони атакують в Первомайському та впритул підійшли до Невельського. Біля Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки тривають бої, противник посилив тиск на Сили Оборони”, – зазначаєься у звіті.

Аналітики вважають, що після завершення боїв за саму Авдіївку противнику потрібно приймати рішення, куди перекидати основні сили далі.

Вони також припустиили, що ворог може спробувати вийти на оперативний простір західніше міста або сконцентруватися на Куп’янську, Часовому Ярі чи Роботиному. 

Як ми вже писали, в Генштабі повідомили, що 17 лютого армія РФ 13 разів намагалася атакувати позиції ЗСУ західніше Вербового та Роботиного Запорізької області, однак успіху не мала.

Генштаб оновив дані про втрати РФ на 18 лютого

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button