Україна

Росіяни пошкодили ТЕС під час обстрілу – Укренерго


Росіяни пошкодили ТЕС під час обстрілу - Укренерго

Через пошкодження обладнання були знеструмлені побутові та промислові споживачі, але теплоелектростанція працює.

Російські агресори завдали пошкоджень одній з ТЕС на сході України. Про це повідомило Укренерго у понеділок, 23 жовтня.

“Через пошкодження обладнання були знеструмлені побутові та промислові споживачі. Наразі теплоелектростанція працює. Енергопостачання споживачів, там, де це можливо, частково відновлено, тривають аварійно-відновлювальні роботи”, – йдеться у повідомленні.

Також через обстріли є пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській областях. Загалом через бойові дії та з інших причин без світла залишається 443 населені пункти. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Разом з тим електроенергії, виробленої електростанціями, достатньо для забезпечення потреб всіх побутових та юридичних споживачів. Енергетики не бачать підстав для обмежень в енергосистемі, якщо не буде нових обстрілів. Тому ліміти споживання не запроваджувались. 

У неділю, 22 жовтня, середньодобова температура була на 1 °C вище, ніж 15 жовтня (14,5°C проти 13,5°C). Споживання електроенергії у період вечірнього максимуму вчора було на рівні попередньої неділі. 

Сьогодні імпорт електроенергії здійснюється увечері зі Словаччини та Молдови загальним обсягом 78 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 31 МВт.

Експорт здійснюється до Словаччини та Молдови в нічні та денні години з загальним обсягом 2 237 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 342 МВт.

Нагадаємо, сьогодні вночі росіяни аткували Україну дронами і однією ракетою. У Повітряних силах заявили про знищення усіх цілей. Але уламки дронів завдали певних пошкоджень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button