Україна

Росіяни пошкодили магістральну ЛЕП на сході України


Росіяни пошкодили магістральну ЛЕП на сході України

Агресори обстрылюють енергомережы на тлі зростання споживання електроенергії в Україні через спеку.

Російські агресори пошкодили магістральну лінію електропередачі на сході України. Про це повідомило Укренерго у середу, 26 липня.

“Вчора одна з магістральних ліній електропередачі, яка забезпечувала передачу електроенергії від електростанції на сході країни, була пошкоджена обстрілами росіян. Тривають відновлювальні роботи”, – йдеться у повідомленні.

Також компанія повідомила про обсяги споживання електроенергії. Учора ввечері, 25 липня, пік споживання був на 4% більшим, ніж у понеділок, і зафіксовано його було о 18:50.

“Для енергосистеми це потужність кількох теплових енергоблоків, які мають вмикатися додатково і кількість яких через ремонти суттєво обмежена”, – зазначили енергетики, вкотре закликавши раціонально використовувати електроенергію, особливо з 16:00 до 23:00.

Сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини з 8:00 до 9:00 до 106 МВт та у вечірні години максимального споживання 17:00 до 23:00 потужністю до 350 МВт, а також із Молдови з 21:00 до 24:00 – до 5 МВт. Експорт електроенергії не здійснюється.

Раніше стало відомо, що в Україні через негоду знеструмлено понад 200 населених пунктів. За даними Укренерго, через обстріли та інші причини загальна кількість відключених населених пунктів сягає 411.

Ворожі обстріли частково знеструмили Нікополь

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button