Україна

Росіяни пограбували фермерів під час окупації Харківщини на понад 117 млн


Росіяни пограбували фермерів під час окупації Харківщини на понад 117 млн

Грабежі місцевих фермерів супроводжувались психологічним насильством, “допитами” та погрозами вбивств.

Під час захоплення сіл Петро-Іванівка, Колодязне, Фиголівка Дворічанської селищної громади Куп’янського району Харківщини окупанти грабували заможних мешканців та фермерів. Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора у вівторок, 27 серпня.

 

 

Очолив злочинну групу 53-річний командир роти 101-го стрілецького полку так званого “ЛНР”, до якої він залучив свого заступника, командира відділення, гранатометника та стрілка. Згодом вони взяли до себе ще громадянина РФ – голову Християнського фермерського господарства у м. Валуйки Бєлгородської області та мешканця Купʼянського району.

Підозрювані вдерлись на територію сільськогосподарського підприємства у селі Колодязне та, погрожуючи директору фізичною розправою, наказали віддати зернові культури. Продукцію окупанти вивезли у бік непідконтрольної Україні території через пункт пропуску до рф.

Також фігуранти вивозили не тільки зерно, кукурудзу, пшеницю, насіння соняшника, а й примусово забирали автомобілі, рушниці, компʼютерну техніку, мобільні телефони, електропідстанції. Грабежі супроводжувались психологічним насильством, “допитами” та погрозами вбивств.

Загалом окупанти заволоділи зерновими культурами та майном на суму понад 117 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваних у розшук.

Раніше ми повідомляли, що ворог вивозить з тимчасово окупованих територій українське зерно до Ірану.

Нагадаємо, з початку 2024 року російські загарбники вивезли з тимчасово окупованих територій Запорізької області близько 500 тис. тонн, планують вкрасти іще щонайменше 200 тис. тонн.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 + ten =

Back to top button