Україна

Росіяни почали активніше використовувати Starlink на передовій


Росіяни почали активніше використовувати Starlink на передовій

Росіяни отримують термінали Starlink через “паралельний імпорт”, або через так званих волонтерів-реселерів”.

Росіяни почали використати термінали Starlink компанії SpaceX Ілона Маска на своїх позиціях, повідомляє Мілітарний.
 
Як зазначається, росіяни отримують термінали Starlink через “паралельний імпорт” або через так званих волонтерів-реселерів. Закупівля йде через треті країни, підставними особами.
 
У SpaceX, яка виробляє термінали Starlink, зазначають, що компанія не веде жодних справ з Російською Федерацією, або її військовими, а також з ОАЕ. При цьому в компанії заявили, що деактивуватимуть термінали, які були отримані без відповідної ліцензії.

 
“Якщо SpaceX отримає інформацію про те, що термінал Starlink використовується санкційною чи неавторизованою стороною, ми розслідуємо претензію та вживаємо заходів для дезактивації терміналу, якщо вона підтвердиться”, – зазначили у компанії.
 
При цьому на ресурсі Мілітарний зазначають, що з російського боку Starlink працюють лише на окупованих територіях України.
 
Крім того, Олег Кутков, який займається терміналами Starlink для військових України, зазначають, що у 20-кілометровій зоні на передовій лінії фронту, технологічно неможливо відрізнити чий термінал може працювати, а чий – ні.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button