Україна

Росіяни підірвали дамбу в Запорізькій області – Сили оборони


Росіяни підірвали дамбу в Запорізькій області - Сили оборони

Російські окупанти підірвали дамбу на річці Мокрі Яли, що викликало підтоплення по обидва береги річки.

Російські окупанти, аби завадити успішному просуванню ЗСУ, підірвали дамбу на річці Мокрі Яли на межі Запорізької та Донецької областей. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Об’єднаного координаційного центру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.
 
“Ворог підлий, ворог нервує і використовує будь-які способи… щоб не допустити прориву своєї оборони, просування, відповідно, сил оборони на Таврійському напрямку, саме тут, на Новопавлівському напрямку, і після підриву Каховської ГЕС та техногенної катастрофи – ми це все добре знаємо, бачимо і з цим боремося, іде подальший підрив менших водосховищ і дамб”, – розповів він.
 
Як приклад Шершень навів підрив росіянами дамби біля населеного пункту Карлівка кілька днів тому.
 
“Тепер у нас є інформація, що біля населеного пункту Новодарівка ворог підірвав дамбу і це призвело до затоплення обох берегів річки Мокрі Яли. Однак на ведення наших контрнаступальних дій ця ситуація не впливає”, – повідомив речник.

Зазначимо, що річка Мокрі Яли протікає через недавно деокуповані населені пункти Благодатне та Нескучне.


Вночі 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, що викликало масштабне затоплення територій у Херсонській області та завдало значних екологічних, економічних та гуманітарних збитків Україні.
 
Внаслідок підриву Каховської ГЕС 35 людей вважаються безвісти зниклими, з них семеро – діти. На Херсонщині фактично підтоплені 46 населених пунктів (32 – на підконтрольній Україні території, 14 – на тимчасово окупованій). Загинули п’ятеро людей.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button