Україна

Росіяни палили трупи своїх солдатів на звалищі – The Guardian


Росіяни палили трупи своїх солдатів на звалищі - The Guardian

Жителі Херсона вважають, що росіяни знищували тіла своїх солдатів, які загинули у важких боях влітку.

Окупаційні російські війська, ймовірно, спалювали тіла своїх загиблих солдатів на сміттєзвалищі у Херсоні. Про це у понеділок, 21 листопада, написало британське видання The Guardian із посиланням на численні свідчення місцевих жителів.
 
Містяни розповіли журналістам, що неодноразово бачили, як з вантажівок викидали на звалища чорні мішки, які після цього закидали сміттям або підпалювали. При цьому, “в повітрі відчувався запах паленого м’яса, що протухло”.
 
Як уточнили херсонці, це відбувалося на найвіддаленішому боці сміттєзвалища, куди зараз нікого не пускають, оскільки територія ще не перевірена щодо мін та нерозірваних снарядів. Вони ж додали, що їх не пускали на звалище й окупанти. Більше того, ті встановили перед сміттєвою купою блокпост.
 
Жителі будинку, звідки видно сміттєзвалище, розповіли журналістам, що під час спалювання піднімалася велика хмара диму, а від її запаху нудило.
 
“Пахло паленим волоссям і, знаєте, як у стоматолога – коли свердлять зуб перед тим, як поставити пломбу. І дим був такий густий, що сусідньої будівлі не було видно”, – розповіла одна із мешканок цього будинку.
 
Співрозмовники видання вважають, що таким чином росіяни позбавлялися трупів власних солдатів.
 
“Щоразу, коли наша армія там обстрілювала росіян, вони вивозили останки на полігон і спалювали їх”, – заявила одна з місцевих мешканок.
 
Видання додає, що журналісти знайшли на звалищі російську форму та шоломи.
 
Зазначимо, у Херсонській області виявили 11 місць, де військові РФ незаконно утримували громадян, та 63 тіла людей, закатованих росіянами. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button