Україна

Росіяни обстрілюють окуповані ними території та свої підрозділи – Гуменюк


Росіяни обстрілюють окуповані ними території та свої підрозділи - Гуменюк

Окупанти почали частіше використовувати “імітаційні маневри” та обстрілювати захоплені ними ж території, а також свої позиції.


Війська РФ на півдні України обстрілюють окуповані ними території, а також свої підрозділи. Про це в ефірі телемарафону в четвер, 10 серпня, заявила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.
 
“Вони в масштабах своїх маневрів часто імітують залишення певних населених пунктів. Потім знову до них повертаються. Але в тій паузі, поки вони були відсутні, вони, як правило, обстрілюють дуже потужно ці населені пункти. Потім із роз’яснювальною роботою йдуть до місцевих, що це були Сили оборони”, – сказала вона.
 
Речниця також повідомила, що росіяни обстрілюють окуповані території Херсонщини за допомогою авіації.
 
“Ми бачимо ще один маневр – це продовження використання тактичної авіації, яку вони дуже часто застосовують на Бериславському напрямку, і відправляють з її допомогою керовані авіаційні бомби. Останнім часом вони почали бомбити саме лівий берег. Тобто, відправляють ще один КАБ на правий, три скидають на лівий. Тобто вони намагаються бомбити території, які вони проголошують як свої, свої ж підрозділи, і потім видавати це за роботу Сил оборони”, – зазначила Гуменюк.

Нагадаємо, ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках, мали частковий успіх біля Урожайного та Старомайорського. 

“Кулак прориву”: куди рухається російська армія

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button