Україна

Росіяни обезголовили бійця ЗСУ в Донецькій області


Росіяни обезголовили бійця ЗСУ в Донецькій області

Злочинні накази віддавались на рівні керівництва батальйону та роти російських окупантів, зазначили в Офісі генпрокура.

Російські окупанти обезголовили українського війського в Донецькій області. Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін у соцмережі Х у вівторок, 18 червня.

За його словами, отримано інформацію, що російські командири наказали своїм солдатам не брати в полон українських військових і натомість вбивати їх шляхом обезголовлення.

“Факт обезголовлення українського захисника зафіксовано в Донецькій області”, – заявив Костін.

Він наголосив, що це – черговий доказ, що воєнні злочини росіян – не поодинокі інциденти, а стратегія російського режиму. Злочинні накази віддавали на рівні керівництва батальйону та роти російських окупантів.

У свою чергу Офіс генпрокурора уточнив, що під час проведення аеророзвідки в Донецькій області українські військові виявили пошкоджений броньований автомобіль ЗСУ. На ньому знаходилася відрізана голова українського бійця.

Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч.2 ст.438 КК України).

Нагадаємо, станом на квітень 2024 року прокуратурі відомо про 54 українських полонених, страчених росіянами. Суд вже виніс вирок першому російському військовому за страту захисника на Чернігівщині.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two + 19 =

Back to top button