Україна

Росіяни не можуть зняти готівку через кібератаку ГУР – ЗМІ


Росіяни не можуть зняти готівку через кібератаку ГУР - ЗМІ

Атака на банківський сектор, який задіяний у фінансуванні збройної агресії РФ, триває вже кілька днів поспіль та набирає обертів.

Жителі РФ не можуть зняти готівкові кошти після атаки кіберфахівців Головного управління розвідки Міністерства оборони України по банківському сектору. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на джерело у ГУР.

Як відомо, атака на банківський сектор, який задіяний у фінансуванні збройної агресії РФ, триває вже кілька днів поспіль та набирає обертів. Після ураження онлайн-сервісів провідних російських банків, інтернет-провайдерів, соцмереж і національних платіжних систем зазнали атаки банкомати.

Також українській розвідці вдалося отримати доступ до баз даних російських фінансових установ.

Повідомляється, що до головних банківських установ Росії, яким вже заблоковано онлайн-сервіси, доєдналися брокерські додатки і банкомати.

Відтепер користувачі низки російських банків не можуть зняти готівку, при спробі скористатися банкоматом їхні дебетові й кредитні картки відразу блокуються.

Крім того, кіберфахівцям ГУР вдалося отримати доступ до великих обсягів баз даних фінансових установ, на яких здійснюється атака.

До уражених ВТБ-Банку, Альфа Банку, СберБанку, Райффайзен банку, “РСХБ Банку, Росбанку, Газпромбанк, Т-Банку та іБанку додався російський банк Дом.рф. Також заблокована робота брокерського додатку Т-інвестиції.

Оскільки 26 липня РФ підняла ключові ставки до 18%, неможливо здійснити будь-які банківські операції через відсутність доступу до сервісних послуг, що призводить до втрати коштів населенням.

Нагадаємо, фахівці Головного управління розвідки Міноборони України 24 липня розпочали масовану кібератаку на банківську систему держави-агресора.

Раніше повідомлялося, що українські хакери атакували кілька компаній в Росії, які підтримують війну та допомагають окупаційним військам.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 + 12 =

Back to top button