Україна

Росіяни намагаються придушити спротив населення у Криму – ГУР


Росіяни намагаються придушити спротив населення у Криму - ГУР

Проводяться масові затримання, арешти. Людей звільняють з роботи, позбавляють майна та бізнесу.

Російські окупанти намагаються придушити спротив місцевого населення Криму, переслідуючи та тероризуючи цивільних з проукраїнськими поглядами. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Зазначається, що у Криму стали систематичними атаки на військові об’єкти із застосуванням так званих “коктейлів Молотова”. Організаторами їх є здебільшого цивільні, які підтримують Україну.

Аби протистояти атакам, військових перевели у стан високої бойової готовності. Окупанти моніторять “підозрілих осіб”, які можуть бути причетними до диверсій. Крім того, військовим дозволили застосувати фізичну силу та зброю. Проводяться масові затримання, арешти.

Як повідомляється, низка громадян, які відмовились отримувати російське громадянство, після арештів вважаються “зниклими безвісти”. Ті, хто залишився на волі, отримують адміністративне покарання, великі штрафи та цькування. Людей звільняють з роботи, позбавляють майна та бізнесу.

При цьому значна частина затриманих та заарештованих є представниками кримськотатарського народу. Серед них заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, журналіст та учасник громадського об’єднання Кримська солідарність Тимур Ібрагімов, громадський діяч Рустем Сеітмеметов.

Нагадаємо, окупанти посилюють пропаганду в Криму.

Раніше повідомлялося, що Міністерство внутрішніх справ України працює над програмою деокупації Донбасу та Криму.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button