Україна

Росіяни найактивніше застосовують ДРГ на Сумщині – ДПСУ


Росіяни найактивніше застосовують ДРГ на Сумщині - ДПСУ

У ДПСУ не виключають, що Росія може розпочати наступальні дії у Сумській області задля розтягнення Сил оборони України.

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко повідомив, що  найбільша кількість російських диверсійно-розвідувальних груп викривається у Сумській області. Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

“Активність диверсійно-розвідувальних груп по Сумській області, як і раніше, досить висока. Зазначу, що думка про те, що ворожі ДРГ щодня намагаються зайти на наші території чи заходять, є хибною. Але фактично найбільша їхня кількість викривається на напрямку Сумської області”, – зазначив він.

За словами Демченко, “немає графіка заходу” російських ДРГ. Їх можуть викривати як кілька разів на тиждень, так і раз на тиждень.

“Сумська область, як і місяцем до цього, як і наприкінці минулого року залишається найбільш активним напрямком, де ворог намагається застосовувати свої диверсійно-розвідувальні групи”, – наголосив спікер.

Демченко додав, що у росіян наразі немає достатньо сил, аби далеко просунутися вглиб території України. Однак у ДПСУ не виключають, що Росія може розпочати наступальні дії у Сумській області на кшталт тих, що зараз тривають на Харківщині задля розтягнення Сил оборони України.

Раніше повідомлялося, що українські захисники зупинили спробу проникнення російської диверсійно-розвідувальної групи на територію Сумської області.

Нагадаємо, прикордонники вступили в бій з російською ДРГ в Сумській області. Окупанти підготувалися, влаштувавши засідку, проте в результаті зіткнення з українськими бійцями відійшли.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button