Україна

Росіяни геть знахабніли: Ігнат розповів деталі знищення Су-34


Росіяни геть знахабніли: Ігнат розповів деталі знищення Су-34

Пілоти ворожих літаків знахабніли та намагалися підлетіти ближче для задання ударів по бійцях ЗСУ.


Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Армія TV прокоментував, як на південному напрямку українські військові збили три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34.

За його словами, росіяни “геть знахабніли” і хотіли підлетіти ближче, щоб завдати удару керованими авіаційними бомбами по воїнах Сил оборони України.

 
Ігнат зауважив, що пілотів російських СУшок українським захисникам вдалося застати зненацька, після чого “операція відбувалася блискавично і витончено”.
 
“Росіяни знахабніли, підлетіли ближче, намагалися вдарити керованими авіабомбами на більшу глибину оборони наших військ”, – сказав він.
 
Як розповів Ігнат, 500-кг КАБи можуть летіти 20-25 км, проте “коли хочеться і руки чешуться завдати удару, то… треба підлетіти ближче”.
 
“Вони ризикнули невдало. Сподіваємося, таких ризиків окупанти робитимуть більше”, – додав спікер.

У коментарі Українському радіо представник Повітряних сил ЗСУ додав, що подібне збиття літаків окупантів раніше було біля острова Зміїний, а також над Брянської областю Росії. За його словами, ворог “знахабнів знову”, тобто “їх нічого не навчила брянська історія, одеські історії, де були теж перехоплені і Су-24 і Су-35.

 
“Відразу три “жирних” цілі українські військові знищували на початку російської агресії, коли ворог поводив себе нахабно, залітаючи фактично над українськими містами”, – розповів він.
 
Також Ігнат вважає, що збиття трьох бортів росіян стало “топ подією”, і після цього загарбники тричі подумають, чи варто підлітати до українських кордонів.

Нагадаємо, 22 грудня українські захисники знищили на півдні країни відразу три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34. За словами Ігната, це – одні з новітніх бортів на озброєнні армії РФ. За допомогою таких літаків окупанти завдають ударів авіаційними бомбами та ракетами.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button