Україна

Росіяни атакують Авдіївку та ще п’ять напрямків


Росіяни атакують Авдіївку та ще п ять напрямків

ЗСУ продовжують утримувати позиції на лівобережжі Дніпра на Херсонщині, відбивають атаки росіян по всій лінії зіткнення.


Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 77 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в п’ятницю, 8 грудня.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили дев’ять атак ворога в районах Синьківки та Іванівки Харківської області. На Лиманському напрямку сили оборони відбили атаку росіян, які намагалися витіснити наші підрозділи із займаних рубежів в районі Спірного Донецької області. 

На Бахмутському напрямку силами оборони відбито 10 атак противника в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. На Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито 32 атаки ворога в районах східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Тоненького, Первомайського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону.
 
На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де противник здійснив 20 безуспішних атак на позиції українських захисників. 
 
На Шахтарському напрямку росіяни наступальних (штурмових) дій не вели. На Запорізькому напрямку сили оборони відбили атаку окупантів в районі західніше Вербового Запорізької області. 
 
Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Продовжують завдавати вогневого ураження противнику.
 
Протягом доби підрозділами ракетних військ завдали ураження по трьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та станції РЕБ росіян.
 
Армія РФ завдала 27 ракетних та 27 авіаційних ударів, здійснила 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 

Нагадаємо, вранці 8 грудня російські військові запустили по Україні 19 крилатих ракет Х-101 і Х-555. Протиповітряній обороні вдалося знищити 14 ракет.

В Києві та Київській області було чути вибухи. Російські війська атакували Київ з бортів стратегічної авіації Ту-95МС. Сили ППО знищили всі ракети, що летіли в напрямку столиці, ще на підльоті до міста.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button