Україна

Росіяни активізували пошук підпілля на окупованих територіях – Маляр


Росіяни активізували пошук підпілля на окупованих територіях - Маляр

Загарбники агресивно поширюють проросійські та антиукраїнські погляди на тимчасово окупованних територіях.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей ФСБ РФ шукає громадян, які мають проукраїнські настрої аби придушити їхню активність. Про це у понеділок, 28 серпня, повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram.

Вона відзначила, що окупанти збільшили кількість мобільних блокпостів, на яких російські військовослужбовці перевіряють мобільні телефони у цивільних та шукають будь-який зв’язок їх власників з Україною. 

“На тимчасово окупованій території України російська окупаційна “влада” намагається все більше посилювати заходи щодо недопущення поширення проявів проукраїнських настроїв серед населення”, – йдеться у повідомленні.

Маляр повідомила, що такі перевірки є раптовими та носять репресивний характер. 

Крім того, росіяни стали активно поширювати пропаганду серед молоді. 

“Починаючи з серпня поточного року, російська окупаційна “влада” на тимчасово підконтрольній ній території Запорізької області почала активно впроваджувати грантову програму під назвою “Росія: країна можливостей”. Під прикриттям пошуку та підтримки талановитої молоді серед місцевих жителів ця програма фактично спрямована на агресивне поширення проросійських та антиукраїнських поглядів”, – повідомила заступник міністра. 

Також росіяни стали частіше вводити заборону на вільне пересування між населеними пунктами. 

“Російські окупанти час від часу без попередження забороняють переміщення громадян у населених пунктах, у яких виявляють ознаки проукраїнських настроїв населення”, – пише Маляр. 

Вона вказала, що 24 серпня поточного року було несподівано введено заборону на переміщення громадян у та з населеного пункту Великі Копані на тимчасово окупованій території у Херсонської області. Причиною для блокування цього населеного пункту стало нібито виявлення державної символіки України.

Російські загарбники продовжують незаконну депортацію українських дітей в Росію з окупованих територій України. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button