Україна

Росіяни сподіваються, що українці знову стануть “братами”

Такі підсумки соціологічного опитування

79% росіян сподіваються на відновлення відносин з Україною, при цьому 35% з них упевнені, що рано чи пізно між двома країнами знову будуть “дружні, союзницькі відносини”.

Такі дані опитування опилюднив Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦВГД), – повідомляє 1NEWS з посиланням на Українську правду.

Зазначається, що на питання про майбутнє російсько-українських відносин 44% опитаних висловили впевненість, що “відносини нормалізуються, але дружніми вже ніколи не будуть”.

При цьому 35% росіян відповіли, що “обов’язково рано чи пізно відновляться дружні, союзницькі відносини”.

ВЦВГД повідомляє, що лише кожен десятий респондент вважає, що “відносини будуть постійно погіршуватися в результаті прагнення України тісніше інтегруватися із Заходом”.

Вагалися з відповіддю 12% опитаних.

Також повідомляється, що за подіями в Україні стежить 72% росіян.

У центрі додають, що при цьому тільки 17% уважно відстежують ситуацію. Там уточнюють, що в 2014-2015 роках таких було від 30% до 40%.

Крім того, дослідження показало, що 40% росіян вважають нинішні відносини РФ з Україною “напруженими” (ця частка найбільш висока серед молоді – 47% в групі від 18 до 24 років), 22% – як ворожі (так частіше думають опитані у віці від 45 до 60 років і старше – 26%), 13% вважають їх прохолодними і 11% нейтральними.

Майже половина опитаних вважає, що протягом останнього року відносини двох країн не стали ні краще, ні гірше (49%), на думку кожного третього вони тільки погіршуються (34%).

При цьому 75% громадян Росії впевнені, що Україна “програла” внаслідок подій на Майдані. У тому, що ті події нічого по свій суті не змінили, сходяться 13% і тільки 2% вважають, що Україна виграла.

Повідомляється, що всеросійське опитування проведено 15-16 лютого 2018 року, методом опитування – телефонне інтерв’ю за випадковою вибіркою обсягом 2 тис. респондентів.

Зазначається, що ймовірність похибки не перевищує 2,2%.

Back to top button