Україна

Росія зняла субмарину з охорони Новоросійська – ВМС


Росія зняла субмарину з охорони Новоросійська - ВМС

Дмитро Плетенчук зазначив, що Кримський міст тим часом охороняється ворогом навіть без присутності морської компоненти.

Російські окупанти вже тиждень не виводять в акваторію Чорного моря свої кораблі. Ба більше – з охорони “знято” військової бази у Новоросійську навіть субмарину. Про це в ефірі телемарафону Єдині новини речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

За його словами, останнім часом РФ кожного дня виводила на чергування підводні ракетоносії, але тепер ситуація змінилася і додав, що в Азовському морі – цей термін ще більший.

Він припустив, що бойові одиниці ворога не виходять на патрулювання, скоріш за все, через побоювання втрат.

“Інше питання, чому вони припинили таким чином охороняти пункт базування, як вони раніше робили… Думаю, згодом узнаємо цю інформацію”, – припустив Плетенчук.

За його словами, це може бути пов’язано з якимось технічним обслуговування чи іншими внутрішніми рішеннями окупантів.

Військовий також повідомив про ситуацію у районі Кримського міста, який ворогом щільно охороняється навіть без присутності морської компоненти.

“Вони вибудовують тепер інші механізми, які мають компенсувати відсутність кораблів в морі. Це розбудова різних гідротехнічних споруд – це й понтони, й баржі, та незрозумілі конструкції, які вони вздовж мосту будують, це й авіація, яка постійно присутня в повітрі. Тобто вони цей об’єкт намагаються максимально захистити”, – пояснив Плетенчук.

Як ми вже писали, моніторинговий Telegram-канал Крымский ветер раніше заявив, що будівництво паралельної споруди, що нагадує міст, триває коло незаконно спорудженого Керченського мосту.

У ВМС розповіли про “дубль” Кримського мосту, який будують окупанти

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 + 17 =

Back to top button