Україна

Росія запустила 300 ракет з 29 грудня – Зеленський


Росія запустила 300 ракет з 29 грудня - Зеленський

Ще жодна держава не відбивала раніше подібних комбінованих ударів – дронами, ракетами та балістикою.

 
Жодна держава у світі, як сьогодні вночі Україна, раніше не відбивала таких комбінованих ударів дронами, крилатими та балістичними ракетами, які по ній випустила Росія. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні у вівторок, 2 січня.
 
“Лише за кілька цих днів, з 29 грудня і по сьогодні, Росія застосувала проти України вже майже 300 ракет і понад 200 “Шахедів”. Ще жодна держава не відбивала подібних ударів – комбінованих: і дрони, і ракети, зокрема аеробалістичні. Тільки за сьогодні збито 10 Кинджалів”, – сказав глава держави.
 
Зеленський подякував кожному воїну Повітряних сил ЗСУ, усім бійцям мобільних вогневих груп, зенітникам, які були причетні до відбиття атаки.
 
Зеленський також повідомив, що наразі тривають рятувальні операції, команди рятувальників працюватимуть цілодобово.

“Усім, хто був поранений, – а це 130 осіб – надається і буде надаватися необхідна допомога: Харків і область, Київ і область, Запоріжжя, всі міста і райони, які постраждали”, – заявив президент.

 
Крім того, він наголосив, що Україні на тлі масованих російських атак критично необхідно більше систем ППО і ракет для ППО.

Нагадаємо, Зеленський закликав українців звертати увагу на сигнали повітряної тривоги найближчими днями. 

Як відомо, сьогодні зранку війська РФ випустили по Україні 99 ракет різних типів та 35 дронів-камікадзе. Силам ППО вдалося знищити 72 ракети та усі безпілотники.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button