Україна

Росія заборонила експорт нафти до України та імпорт труб з України

Заборона також торкнеться української продукції машинобудування, легкої промисловості, металообробки, вартість якої за минулий рік становила майже 250 млн доларів

Російська Федерація встановлює заборону на експорт до України нафти та нафтопродуктів, а також з України трубної продукції.

Про це повідомив прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, передає 1NEWS.

Глава кабміну РФ уточнив, що деякі вітчизняні товари можна буде вивозити до України тільки після спеціального дозволу.

“Визначається перелік тих товарів, які з 1 червня поточного року можна буде вивозити в Україну тільки на підставі окремих дозволів. У цю категорію включена продукція ПЕК, в тому числі вугілля і нафту, і нафтопродукти”, – зазначив він.

Медведєв також повідомив про розширення заборони на ввезення деяких українських товарів.

“Я підписав постанову уряду. Ми розширюємо заборону на ввезення в Росію окремих видів товарів, цей крок торкнеться української продукції машинобудування, легкої промисловості, металообробки, вартість якої за минулий рік становила майже 250 млн доларів”, – зазначив Медведєв.

Російська Федерація також забороняє імпортувати з України ряд видів трубної продукції.

Згідно з опублікованою постановою, під заборону, зокрема, потрапили труби, трубки і профілі порожнисті, безшовні з чорних металів (крім чавунного лиття), в тому числі з корозійностійкої сталі, труби круглого поперечного перерізу із заліза або нелегованої сталі, труби квадратного або прямокутного поперечного перерізу.

Крім того, заборонено імпорт з України деяких видів сталевого дроту і канатів.

Джерело: ТАСС.

Back to top button